بسم الله الرحمن الرحیم
شانزدهم آذر، روز دانشجو، را حضور همۀ دانشجویان به ویژه دانشجویان محترم موسسه آموزش عالی فاطمیه (س) شیراز تبریک عرض می‌کنم. این روز مصادف با شهادت سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران است که در اعتراض به خوی مستکبرانه و جنایتکارانۀ امریکا و سفر نیکسون، معاون رئیس جمهور وقت امریکا به ایران، توسط عمال رژیم منحوس پهلوی به شهادت رسیدند. خوب است به مناسبت این روز گرامی، که به نام دانشجو نامگذاری شده، دربارۀ نقش دانشجو بیشتر بیندیشیم. بدون شک دانشجو به عنوان فردی فرهیخته و اندیشمند اولاً در مقابل خود مسؤول است که در جهت تعالی معنوی و مادی و رشد علمی و عملی خود گام بردارد. ثانیاً نقش او در مقابل خانواده و اطرافیان است که همانا راهبری و هدایت‌گری در همۀ زمینه‌های اندیشه‌ای و عملیاتی است. اما علاوه بر این دو نقش، نقش سومی هم برای دانشجو متصور و آن روشنگری و اثرگذاری در جامعۀ گستردۀ پیرامونی‌اش است. همان نقشی که دانشمندِ شهید دکتر محسن فخری زاده به خوبی از عهدۀ آن برآمدند و آنچنان در آن موفق بودند که خشم دشمنان این نظام و کشور را برانگیختند. مجدداً روز دانشجو را خدمت همۀ عزیزان تبریک عرض و توفیق الهی را برای همۀ دانشجویان مسئلت می‌کنم.

پیام دکتر کلانتری، قائم مقام موسسه آموزش عالی فاطمیه (س) شیراز به مناسبت روز دانشجو